sobota, 23 czerwca 2012

Jajecznica z cytrynową rybą

Prawie cały mój czas pochłonęła nie tylko nauka, ale i Fretka. A, żeby być dokładnym, to ja zajmuję cały czas Fretki. Mała przechodzi właśnie urojone macierzyństwo i zaadoptowała wszystkie buty w domu. A od kilku dni i ja stałam się jej freciątkiem. Po prostu nie odstępuje mnie, próbuje zaciągnąć do legowiska i przynosi mi jedzenie.
 Mam mało czasu, by ogarnąć wszystkie posty, dlatego wrzucam najlepsze i najszybsze wykorzystanie resztek po cytrynowej rybie.
Jajecznica! prosta i smaczna. Do tego zdrowa: jajka, ryba, pomidory. Czego można chcieć więcej na śniadanie?

 Składniki na porcję:
1 filet ryby w glazurze cytrynowej (albo innej)
1/2 pomidora
2 jajka
2 małe plastry cebuli
masło (do smażenia)
Cebulę drobno posiekać, pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Razem z rybą pokroić na drobne kawałki. 
Cebulę zeszklić na maśle, dodać do niej rybę z pomidorami i smażyć przez 2 minuty. Na patelnie wbić jajka, poczekać aż białko się zetnie, później wymieszać jajka.

2 komentarze:

  1. Prosta jajecznica jest cudowna.
    Twoja jajecznica mnie porwała! ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. zdecydowanie do wypróbowania! z rybą jajecznicy jeszcze nigdy nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...