niedziela, 15 lipca 2012

Tost z bananem i jagodami

Wróciłam. Już niedługo relacja kulinarna (i nie tylko!) z Mazur, gdzie wcinaliśmy ryby i piliśmy piwo w porcie i kawę... 129 stopni nad ziemią :)
 A teraz, na pocieszenie, tost z owocami. Jagody i banan w kanapce okazały się strzałem w dziesiątkę. Ta kanapka to trochę lata na śniadanie w samym sercu betonowego miasta. No, może przesadziłam... moje miasto nie tylko betonem stoi.

Składniki na jedną kanapkę:
2 kromki chleba
1/2 banana
2 łyżeczki jagód
masło
Kromki posmarować masłem. Ja posmarowałam po jednej stronie, ale podobno lepiej smarować po dwóch. Na chlebie ułożyć plastry banana, posypać jagodami. Zamknąć drugą kromką i dobrze ścisnąć. Opiec w opiekaczu.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...