niedziela, 4 maja 2014

Boskie brownie i rozstanie z blogiem



Rozstanie? Ale tylko na chwilę!
Zajmuję się teraz wyłącznie niemieckim romantyzmem. Praca o Baśniach braci Grimm jest tworzona z zapałem. Niestety, nie wystarczy mi energii na wszystko! Ale! Cały czas piszę różne bzdury, gotuję i staram się robić zdjęcia.
Dlatego w czerwcu wracam do Was z cyckami, penisami i wspaniałym jedzeniem! Przygotujcie się na nową porcję zabawnych tekstów, przekleństw i amatorskich zdjęć.
A może nawet wypróbuję kolejną głupią dietę?
Do zobaczenia za miesiąc!
Na pocieszenie zostawiam obłędnego czekoladowego zakalca! Z malinami :)
Przepis na keksówkę (długość 20 cm):
100 g ciemnej czekolady (u mnie 70%)
150 g drobnego cukru
150 g dwukrotnie przesianej mąki pszennej
100 ml mleka
70 g niesolonego masła
3 jajka (osobno białka i żółtka)
szczypta soli 
duża garść mrożonych malin (można dodać inna owoce jagodowe)
Mąkę wymieszać z cukrem. Masło rozpuścić z czekoladą w kąpieli wodnej, zdjąć z ognia i delikatnie przestudzić.
Białka ubić ze szczyptą soli. Mleko wymieszać z żółtkami.
Połączyć mąkę z czekoladą i mlekiem, następnie delikatnie, drewnianą łyżką połączyć z białkami.
Wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, posypać malinami (lekko je wcisnąć w ciasto), ewentualnie wydłubać czekoladę z garnka i ozdobić ciasto. 
Piec w 190 C przez 30 – 40 minut (albo do suchego badyla).

18 komentarzy:

  1. Szkoda... ale to świetne zakończenie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No dobra, to tylko przerwa. Bez łez :)

      Usuń
  2. Będziemy czekać niecierpliwie na wszystkie obiecane penisy ;)
    Owocnej pracy (może być malinowa) :)

    OdpowiedzUsuń
  3. do zobaczenia :) a ciasto wygląda przepysznie... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasto wygląda bajecznie! Aż chce się ugryźć :D

    OdpowiedzUsuń
  5. kiedy będzie następny wpis?

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyjątkowo długi ten miesiąc ;)
    Kiedy do nas wrócisz...? :)

    OdpowiedzUsuń
  7. ajć, aż mi ślinka pociekła tak apetycznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  8. Twój blog był bardzo ciekawy, intrygujący i wciągjący, szkoda, że już go nie prowadzisz :( A może jest jakiś inny twój blog, którego adresu nie znamy?

    OdpowiedzUsuń
  9. A jednak prawdziwe rozstanie? Szkoda.

    OdpowiedzUsuń
  10. Pycha!:-)

    Zapraszam do siebie na zupę tajską!
    www.paczekwkuchni.blogaspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Kiedy nowy wpis,może jakieś oficjalne pożegnanie? ??

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciasto wygląda pięknie i przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Dobrze, że tylko na chwilę ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Great article. I read this article properly. This is one of the best posts. Thanks sharing this article
    Redbubble,Spreadshirt uk,teefury coupon,t shirt hell,threadless us
    Teespring coupon,Teepublic coupon,80stees coupon codes

    OdpowiedzUsuń
  15. Moda na diete bez glutenu:) Ja juz wyprobowałam a Wy?


    https://100club.pl/artykuly/Jak-zbilansowac-diete-bezglutenowa,42.html

    OdpowiedzUsuń
  16. Ja ostatnio gotuję z www.kcalmar.com. Powiem szczerze, że brakuje mi takich naszych przepisów....

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...