Jeżeli
już wytrzepaliście swojego kokosa... pewnie zastanawiacie się, co zrobić z wodą
kokosową. Zanim psująca się w lodówce woda zacznie spędzać Wam sen z oczu
— wypróbujcie to!
Przepis podpatrzony u Ansi.
Przepis
na 2 porcje:
1 szklanka mocnej kawy
(tak jak robicie zazwyczaj, kawa rozpuszczalna, albo odcedzona fusiasta)
woda kokosowa z 1
kokosa
1 szklanka mleczka
kokosowego
1 łyżka miodu
kostki lodu
Wszystkie składniki,
oprócz lodu, zmiksować. Do wysokich szklanek wsypać lód, wlać kawę.
I
nie martwić się resztkami :)
Uwielbiam kokos<3 Połączenie z kawą - nieziemskie! Obserwuję :)
OdpowiedzUsuńTy to tylko siedzisz i łupiesz te kokosy ostatnio :)
OdpowiedzUsuńNajlepszy łupie, ja tylko trzepię kokosa :D
UsuńKOKOS :D yummy <3
OdpowiedzUsuńkocham smak kokosowy,kocham kawę, wypróbuję :))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
kuchnialetycji.blogspot.com/
normalnie az czuje ten kokos!
OdpowiedzUsuńCudny deser!
OdpowiedzUsuńBoska, rozpustna i na pewno pyszna!
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda ta kawusia! Chętnie ją sobie przyrządzę jak tylko będę miał taką możliwość, ale póki co kompletnie nie mam czasu, dlatego muszę polegać na kawiarniach :) Dzięki wielkie za super przepis i czekam na kolejne inspiracje.
OdpowiedzUsuńSuper wpis. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń