Prawie cały mój czas pochłonęła nie tylko nauka, ale i Fretka. A, żeby być
dokładnym, to ja zajmuję cały czas Fretki. Mała przechodzi właśnie urojone
macierzyństwo i zaadoptowała wszystkie buty w domu. A od kilku dni i ja
stałam się jej freciątkiem. Po prostu nie odstępuje mnie, próbuje zaciągnąć do
legowiska i przynosi mi jedzenie.
Mam mało czasu, by ogarnąć wszystkie posty, dlatego wrzucam
najlepsze i najszybsze wykorzystanie resztek po cytrynowej rybie.
Jajecznica! prosta i smaczna. Do tego
zdrowa: jajka, ryba, pomidory. Czego można chcieć więcej na śniadanie?
Składniki na porcję:
1 filet ryby w glazurze cytrynowej (albo innej)
1/2 pomidora
2 jajka
2 małe plastry cebuli
masło (do smażenia)
Cebulę drobno posiekać, pomidora sparzyć
i obrać ze skórki. Razem z rybą pokroić na drobne kawałki.
Cebulę zeszklić na maśle, dodać do niej
rybę z pomidorami i smażyć przez 2 minuty. Na patelnie wbić
jajka, poczekać aż białko się zetnie, później wymieszać jajka.
Prosta jajecznica jest cudowna.
OdpowiedzUsuńTwoja jajecznica mnie porwała! ♥
zdecydowanie do wypróbowania! z rybą jajecznicy jeszcze nigdy nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuń